Det hjælper at tale om det

0

Det kan være svært at føle sig oven på eller på toppen, når man lever i en verden, der stiller store krav, forventer ansvar, forventer høje karakterer, en god karriere, en flot krop og tusind andre ting. Faktisk kan det være rigtig svært at rumme det konkurrencesamfund, vi på mange måder er en del af i nutidens Danmark.

Af samme årsag er der også flere og flere, der opbygger symptomer på stress, angst, usikkerhed eller måske lige frem føler sig traumatiserede over manglende evner til at følge med i det hastende tempo. Fælles for mange af disse personer er, at de kan finde hjælp i individuel samtaleterapi, hvor dét at tale med en professionel kan løsne og måske ligefrem løse hele situationen.

Samtaleterapi er en metode, som kan hjælpe individer med at se klart på deres liv og de ressourcer, de kan støtte sig til. Samtidig er det en terapiform, som er glimrende til at afdække de mønstre, som gør vi ikke føler os til pas og gentagne gange havner i den samme uholdbare situation. Mange gange er vi nemlig end ikke bevidste om de situationer, der gang på gang fører os ned ad samme sti og fører til sorg, gråd, vrede etc.

Der findes heldigvis psykoterapeuter, der kan guide dig, så du kommer væk fra det tunge og negative sindelag og lærer at fokusere positivt. Det er dog vigtigt, at du føler dig tryg, når du er til samtaleterapi, og det kræver, du har en god mavefornemmelse i forhold til din terapeut. Brug derfor gerne tid på at undersøge, hvem der kunne være interessant for dig. De fleste terapeuter har en hjemmeside, hvor du kan læse mere om dem og deres tilgang til behandlingen, hvilket kan være med til at gøre dig tryg og bekræfte dig i dit valg.

Også for par

Husk at det mange gange kan være svært at sætte ord på sine følelser og tale med sin partner, når noget går en på. Det kan tære på parforholdet og ende med, at I glider længere og længere fra hinanden – også selvom I fortsat nærer store følelser for hinanden.

Det er derfor ganske almindeligt, at man som par søger hjælp med samtaleterapi, for at få sat ord og ansigt på de udfordringer, man har i sit fælles liv.

Share.

About Author

Leave A Reply