Energioptimér dit hus og spar penge

0

Investeringer til hjemmet er altid en god idé, både fordi det giver dig en her-og-nu behagelig følelse, men også fordi du faktisk på længere sigt kan spare mange penge, hvis du vælger de rigtige investeringer. En energioptimering af dit hus har flere fordele, også udover de to førnævnte. For ved siden af, at du spare penge, giver du også din hånd med til at passe på vores miljø!

Hvordan energioptimerer jeg mit hus?

Der findes mange former for energioptimering, og du kan vælge én af dem eller du kan vælge dem alle. Du bestemmer selv, hvor meget du gerne vil energioptimere dit hus, men husk på, at jo mere du optimerer, jo mere for du af de fordele, der er nævnt ovenstående.

En af de mest brugte metoder til energioptimering er ved at udskifte dine vinduer. På den måde får du nye, forbedrede vinduer, som i højere grad formår at holde varmen inde i dit hus, hvilket gør, at du skal bruge færre penge på at opvarme din bolig. Derudover giver det faktisk også den fordel, at det kan få prisen på din bolig til at stige, hvis/når du en gang i fremtiden vil sælge dit hus.

En anden måde at energioptimere dit hus er ved at undersøge isoleringen af dine vægge. Der er rigtig mange danskere, der slet ikke ved det, men hvor en stor del af deres varme simpelthen siver ud gennem væggene. På samme måde som ved vinduerne, kan en dårlig isolering virkelig bringe dit energiforbrug op, og derfor kan det være en rigtig god idé at foretage en efterisolering af dine vægge, hvis der er behov for det. Ud over væggene kan du foretage nøjagtig samme isolering af dit loft, tag eller gulv, hvilket fungerer på samme måde.

En tredje måde at energioptimere dit hus er ved at undersøge, om den kilde, ud i dag har til din varme, egentlig er den mest fordelagtige for dig? Hvis din varmekilde eksempelvis er et gammelt fyr, kan det sagtens tænkes, at den ikke fungerer lige så effektivt som den gjorde dengang, den blev lavet, og på samme måde fungerer det også med normale varmeanlæg – jo ældre de er, jo større besparelser kan du få ved at udskifte det med et mere moderne og nyere varmeanlæg.

Tilskud til energioptimeringen

Det er ikke alle der ved det, men i mange tilfælde kan du faktisk få tilskud til din energioptimering af dit hus, så du skal betale en lavere pris for det. Grunden til dette er, at vi i Danmark går meget op i klima og miljø og at passe på vores klode, så den holder langt ud i fremtiden. Derfor vil vi gerne nedbringe CO2-udledningen i vores land, og til det har staten lavet en pulje, der går til optimeringen af energien, og den går altså blandt andet til dig, hvis du vælger at energioptimere dit hus. Du kan på internettet læse mere om, hvordan du får disse tilskud samt hvor meget, du kan få.

Når det er sagt, er der selvfølgelig stadig store omkostninger forbundet med at foretage en sådan investering af dit hus, og derfor kan det være en god idé at optage et lån til det, hvis du føler, at der ikke helt er luft i dit budget til at kunne gøre det. På den måde kan du stadig foretage optimeringen og på sigt tjene de lånte penge hjem igen via de penge, du sparer på energioptimeringen. Lån penge nu.

Share.

About Author

Leave A Reply