Er fliserne invaderet af alger og flisepest?

0

Ja indrømmet, alger og flisepest er træls at se på. Du skal dog ikke være nervøs for at de er skadelige. Du skal dog fare med lempe når du kaster dig ud i at fjerne dem. Du vil nemt komme til at kunne beskadige murværk, fliser eller tag.

Hvad forårsager alger?

Alger trives i et fugtigt miljø. Fugten er afgørende for, om algerne kan gro. Sol og næringsstoffer har dog også indflydelse på algernes vækstbetingelser. Ved kraftig tørke vil algerne udtørre og i sidste ende dø. De vil dog også kunne vækkes til live igen, hvis fugten vender tilbage.

Gør alger skade på tag eller murværk?

Nej bare rolig, der sker ikke noget ved at der vokser alger. Forskere har påvist, at alger ikke nedbryder eller beskadiger det emne de gror på. Så alger er altså kun et rent æstetisk problem. Ikke desto mindre, så kan alger nemt forvandle en terrasse eller gangsti til en ren glidebane. Helt ufarligt kan man dermed ikke påstå det er.

Hvordan fjerner man så alger?

Du vil forståeligt nok gerne være fri for algerne. På murværk, sokkel eller pudsede flader anbefales det at bruge en børste og vand. Er området for stort kan du også prøve et algemiddel. Foretag dog en lille test på et mindre synligt sted, da det er hændt at midlet kan misfarve puds og murværk. På taget er det ikke nogen god idé at fjerne alger selv. Du kan beskadige tagstenene ved at gå rundt på dem. En hårdhændet afrensning med højtryksrenseren vil gøre taget mere ru. Dermed er det kun blevet nemmere for algerne at fæstne på taget. Af samme årsag skal du heller ikke bruge højtryksrenseren på fliserne. Så på taget er det langt sikrere, at lade fagfolk fjerne alger. Du kan læne dig tilbage i vished om, at det er en ekspert der håndterer opgaven og bruge tiden på noget andet.

Share.

About Author

Comments are closed.