Fugning

0

Fugning kan eksempelvis være nye fuger på badeværelset, fugning af vinduer eller omfugning generelt.

Ens fuger er en vigtig del af overgangen mellem væg og vinduer. Her skal man meget gerne have styr på, hvilken type fuge man har, og hvilket fugerfirma man skal vælge.

 

Hvad er fuger omkring vinduer?

Fugen er den, der sidder udvendigt omkring ens vinduer og yderdøre. De har den funktion, at den skal udfylde det mellemrum, der er mellem selve vinduet eller yderdøren og mure eller væggen, så der ikke kommer vand ind igennem.

 

Fugen skal kunne optage de bevægelser, der fremkommer, når vinduet og de omkringliggende konstruktioner bevæger sig i modsatte retninger.

Den udvendige fuge sikrer, at der er en modstandsdygtig overflade i mellemrummet.

Den indvendige fuge skal helst være en tæt fuge, for eksempel en akrylfuge, som kan holde vind og træk ude fra selve boligen.

 

Hvilen fugetype skal man vælge til fuger omkring vinduer og yderdøre?

Når man skal vælge en fugetype til fugen omkring ens vinduer og yderdøre, skal man være opmærksom på flere forskellige slags forhold.

Den udvendige fuge omkring vinduer og yderdøren bør være af et materiale, der er åndbart. Årsagen af dette er, at der vil komme lidt fugt ind bag fugen, som skal kunne komme ud igen. Hvis man har en tæt fuge indvendigt vil den varme, fugtige luft inde fra huset ikke kunne trække ud gennem mellemrummet, når den møder den kolde luft Superfugning.

 

Der findes tre typer udvendige fuger til omkring vinduer og yderdøre

 

  • En gammeldags kalkmørtelfuge, der ligner fugen mellem murstenene i et muret hus.
  • Et fugebånd, der er imprægneret og udvidende, som klæbes fast på vinduessiden og lukker mellemrummet mellem vindue og væg.
  • En fuge af fugemasse, som bliver sprøjtet ind med en fugepistol.

 

Til hjælp af sit valg af fugertyper, kan det anbefales, at man kontakter sit lokale fugerfirma.

 

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.