Renovering af stengulve

0

Det er ganske normalt at et stengulv fra tid til anden trænger til at blive slebet og efterfølgende poleret. Der kan være slået revner, være ujævnheder eller være matte overflader nogle steder. Gulvet bliver udsat for mange ting både vand, varme og farve som kan påvirke gulvet, så det ændre udseende. At få betongulv er ikke kun populært i store erhvervslokaler, det er også blevet meget populært og moderne at få betongulv hjemme i privaten. Derfor er det godt at vide, hvad der kan være af omkostninger til vedligehold af f.eks. et betongulv. Især stengulve i vådrum kan kræve mere vedligehold igennem tiden end f.eks. at have et stuegulv i beton, fordi det bliver udsat for langt mere vand, hvilket kan give kalkrender, som kan være svære at få væk, hvis de har fået lov at sidde længe.

 

Med en slibning og polering vil dit stengulv blive så godt som nyt igen og dermed få et helt nyt liv. At slibe et stengulv er ikke noget, der anbefales, at du gør selv, her er det meget bedre at få professionelle til at udføre arbejdet, de har det helt rigtige udstyr, som der skal til. https://jyskgulv.dk/ har mange års erfaring med at slibe og har de maskiner, der skal til. Derudover går de også op i at gøre processen så miljøvenlig som muligt.

 

Typer af stengulv der kan renoveres

Alle stengulve kan renoveres, og det er uanset, hvilken type det er. De populære typer i de private hjem er ofte marmorgulve, terrazzogulve, betongulve og travertingulve. Det er som sagt ikke en opgave man selv, som privatperson kan klare, det kræver professionel hjælp. De maskiner de professionelle bruger er f.eks. en diamantslibemaskine, hvilket ikke er allemandseje og også er dyre at investere i. Ved at få professionelle til at udføre arbejdet så er du også sikker på, at det hele bliver gjort korrekt ift. hvis du selv gjorde det. Især på badeværelset er det vigtigt, at det bliver gjort korrekt, så vandet ikke kommer til at ødelægge gulvet. Det koster selvfølgelig penge at få andre til at udføre arbejdet, men det kan ses som en langsigtet investering, og som giver et flot gulv mange år ud i fremtiden.

 

Hvornår stengulvet skal renoveres?

Når dit stengulv begynder at se mat ud, og der er kommet revner, eller det er begyndt at krakelere, så er det en god idé at få det slebet og poleret op igen, så det kommer til at stråle. Der er ingen grund til at vente for længe. Fordi går dit stengulv først i stykker, så kan det gå hen at blive meget dyrere, end hvis du blot havde vedligeholdt det. Det er også rart at vide, at det faktisk er muligt, at få et pænt gulv igen blot ved at få det renoveret af et professionelt firma. Der er derfor ikke nogen grund til at kigge efter et nyt gulv, det vil ofte også være meget dyrere at få lavet end at få det renoveret.

Share.

About Author

Leave A Reply