Sådan køber du miljø rigtigt tøj

0

Vores stigende forbrugstendens i samfundet, er langtfra godt for miljøet. Alt det tøj vi handler online, er ofte produceret i Kina, og er derfor blevet transporteres tværs hen over jordkloden, inden du nu kan finde det foran din hoveddør, eller i butikkerne. Ikke nok med dette er produktionen af tøj, såsom jeans, også utroligt skadeligt for miljøet. Derfor ville det være i alles bedste, hvis størstedelen af alle dem som køber tøj online, begyndte at havde lidt omtanke for bæredygtigheden i det tøj de sådan går og køber. Hvis du selv vil i gang med nogle mere miljørigtige forbrugsvaner, har vi her samlet en række råd til hvordan du gør lige netop dette.

Gå på udforskning i en af de mange genbrugsbutikker

Rundt om i landet er genbrugsbutikker blomstret op som ukrudt, det er nu næsten en trend at finde helt enestående og unikke tøjdele i disse butikker. Men en anden fordel er også at genbrugstøj er langt mere miljøvenligt, idet det er blevet givet videre til nye ejere gennem mange generationer. Man kan i genbrugsbutikker nu til dags også finde mange nye og moderne brands og designere, såsom blandt andet stine goya, dette kræver dog man er lidt mere dedikeret i ens søgen, og man ender måske med at skulle besøge lidt mere end en butik, før jagten bærer frugt.

Undgå lædertøj

Generelt er læder den største klimasynder når det kommer til tøj. Dette skyldes primært udledningen af kuldioxid, når man har skulle holde køerne, og de kæmpe arealer det kræver at have dem gående. Men er du kæmpe fan af læder, og vil du meget nødigt undvære den nye læderjakke? Frygt ej, for du kan i stedet investere i en jakke i syntetisk læder, som er mindre end halvt så skadelig. Ellers kan du også altid, se om der er en ruskindsjakke du kan lide.

Share.

About Author

Comments are closed.