Sov bedre med mørklægningsgardiner

0

Du ligger under dynen efter en lang dag. Du er klar til at sove. Ud ad øjenkrogen fanger du et lidt lys i lokalet, som gør, at du ikke kan sove. Du rejser dig op og lukker for. Der er stadig en lille stribe lys, som danser på væggen, og gør det sværere at falde i søvn. Vores søvnrytme afhænger af lys og mørke. Sådan er vi programmeret rent biologisk. Dårlig nattesøvn er et udbredt problem, men mørklægningsgardin er kan give dig den ro, du skal bruge for at falde i søvn. Du bliver distraheret nok i løbet af dagen. Du skal ikke ligge og være forstyrret i din nattesøvn.

Mørklægningsgardiner er med til at holde dig sunde

Den programmering, som afhænger af lys og mørke hænger nemlig sammen med andre vigtige funktioner. En af de funktioner er vores stofskifte. Lys om natten forstyrrer dit stofskifte, så du hurtigere tager på i vægt. Lyset kan også forstyrre den proces, som beskytter dig mod kemikalier og har betydning for din hormonproduktion. Det vil altså sige, at lys om natten er direkte usundt. Mørklægningsgardiner kan hjælpe dig mod de sygdomme, som dårlig nattesøvn med for meget lys kan medføre.

Det er ikke dybt godnat at få mørklægningsgardinet målt op og monteret

Det er besværligt arbejde at måle mellemrummet, dit gardin skal være i. Det kræver det rigtige udstyr og er ofte vanskeligt at gøre akkurat. Det skal dog være præcist, for ellers ender du med at få mørklægningsgardiner i den forkerte størrelse. Det er en fordel at få nogen til at gøre det. Det er også en mulighed for at benytte dig af din gardinforhandlers muligheder, når det kommer til mørklægningsgardiner. Mørklægningsgardiner kan nemlig komme i flere farver og faconer, end navnet antyder. Du kan få mørklægningsgardiner som:

  • Plisségardiner
  • Foldegardiner
  • Rullegardiner
  • Lamelgardiner
  • Stof gardiner

Og de findes i både farver og mønstre, uden at de derfor er mindre effektive.

Share.

About Author

Comments are closed.