Spar penge med energirenovering af boligen

0

Der er et hav af incitamenter for, at man skal energirenovere sin bolig, hvilke blandt andet kan være økonomisk, da det viser sig, at der er penge at spare på eksempelvis varmeregningen. Med en god og optimeret energirenovering, vil man opleve, at huset får et mindre varmebehov, hvormed det bliver billigere at bo i på sigt. Herudover øger det også boligens salgspris en hel del, da man med en god energirenovering kan få et bedre energimærke på huset, hvilket er ganske eftertragtet på det danske boligmarked. Økonomisk set er der derved ingen grunde til at få undersøgt, om man skal have energirenoveret sin bolig.

Herudover spiller det miljømæssige dog også en stor rolle, da man med en energioptimeret bolig kan sikre sig en lavere udledning af CO2. Man får med energirenovering også mindre træk i huset, hvormed man får et langt bedre indeklima i boligen, hvilket mindsker risikoen for udvikling af astma, allergi, træthed, hovedpine og mange andre gener.

energirenovering

Isolering og installationer kan gøre underværker

Det er dog muligt at få mange forskellige typer af energirenoveringer, og der findes mange parametre, man kan skrue på for at energioptimere boligen. Her kan det være en fordel at spørge sig selv om nogle forskellige ting, hvilket eksempelvis kan være husets alder, oprindelige konstruktion, tagets konstruktion, er der kælder, er der efterisolering, nye vinduer, nyt fyr eller lignende. Dette kan man også få hjælp af eksperter til, således man får lavet de rette træk i forbindelse med energirenoveringen. Det, man gør i forbindelse med undersøgelse af boligens isoleringsevne, er at tage et billede med et termografikamera, der kan undersøge, hvor i boligen varmen trækker ud.

På den måde kan man altså få et fokuseret billede på, hvor i boligen man specifikt bør få lavet isoleringen. Der kan være mange muligheder, da man kan isolere mange steder i en bolig, hvilket eksempelvis er gældende for tag, loft, ydervægge, kælder, sokkel, fundament, under gulvet og lignende. Dermed kan det være en fordel med en fokuseret undersøgelse, således man ikke bruger udgifter på at få unødige steder isoleret.

At få lavet denne type af energirenovering kan tit og ofte godt være relativt dyrt. Derfor kan det være en god idé at overveje muligheden for at få sig et lån.

Udskiftninger kan også give en bedre energimærkning og mindre varmeregning

Der kan også være en del forskellige udskiftninger, der kan give mindskninger på varmeregningen, hvilket eksempelvis er gældende for vinduer. Det forholder sig således, at ældre vinduer har en langt dårligere isoleringsevne end nyere vinduer, hvorved man også kan overveje at få foretaget sig et udskift der. En anden større udskiftning, man kan gøre, er udskiftning af varmeanlæg, hvilket kan vise sig at være en god investering på den længere bane i flere forskellige tilfælde. Herudover kan man få lavet genbrug af varme til ventilation, hvorved man på den måde får opvarmet boligen med genbrugsvarme, hvorved man også kan spare nogle penge på varmeregningen. Ydermere kan man også vælge at udskifte termostater, hvorved varmestyringen i boligen bliver bedre, hvilket er med til at gøre boligen langt mere energivenlig. Alle disse ændringer er ikke blot med til at formindske varmeregningen, da det også giver boligens værdi et nøk i den rigtige retning.

-Og som motivation kan du tænke på, at besparelserne ved effektive energirenoveringer kan ende med at give dig tilpas store besparelser til at kunne forkæle dig selv lidt ekstra – f.eks. med en rejse!

Share.

About Author

Leave A Reply