Tips mod fugt i dit hjem

0

Det er vigtigt at kontrollere fugtniveauet i dit hjem. Hvis dit hjem er fyldt med for meget fugt, kan du risikere, at det i værste tilfælde udvikler sig i skimmelsvamp. Men selv i mindre slemme tilfælde er det hverken sundt for din bolig eller dig, at dit hjem er for fugtigt.

Er dit hjem for fugtigt?

Du kan gøre en masse ting for at undgå, at der opstår for meget fugt indendørs, men hvis uheldet allerede er ude, kan du kun prøve at få det fikset hurtigst muligt. Det er vigtigt, at du ikke venter for længe med at få det ordnet, da det kun vil udvikle sig og blive værre. Hvis du har opdaget decideret skimmelsvamp i din bolig, er du nødt til at få noget professionel hjælp til at få det væk. Men hvis du bare generelt har problemer med en høj fugtighed i dit hjem, vil en affugter kunne hjælpe. Du kan finde en affugter her.

Sådan undgår du fugt i fremtiden

Hvis du gerne vil forsøge at mindske fugten i dit hjem i fremtiden, er der en masse forskellige ting, du kan prøve med. Hvis du normalt tørrer tøj indenfor, kan du prøve så vidt muligt at tørre det udenfor i stedet. Hvis det ikke er muligt, kan du vælge at lufte ud imens, eller tørre det på badeværelse, hvis du har mekanisk ventilation derude. Når du går i bad, så luk døren ud til badeværelset og åbn i stedet et vindue, så fugten kan ryge udenfor. Hvis du åbner døren, vil fugten forblive i huset og sprede sig til de andre rum. Desuden må du aldrig glemme at bruge din emhætte, når du laver mad, da madlavning kan skabe rigtig meget fugt i køkkenet. De rum der er mest i fare for fugtskader, er som regel badeværelset og køkkenet.

Share.

About Author

Comments are closed.