Vælg den rigtige opvarmningstype

0

På grund af klimaet i Danmark er det i høj grad vigtigt at have en opvarmningskilde til sit hus. Det er kun få måneder om året, hvor vi danskere reelt kan give radiatorerne ferie. Og vi har jo stadig brug for varmt vand til morgenbadet.

Traditionelt kontra alternative kilder

Det er længe siden at de danske husholdninger har løftet sig op fra at have et arnested midt i hytten. I dag er der en bred vifte af muligheder, som danskerne i større eller mindre grad har kastet sig over: Solvarme, jordvarme, el-varme og opvarmning med fyringsolie. I mange år blev der også opvarmet mange københavnske lejligheder med petroleum, som så skulle bæres op i de enkelte lejligheder. Efterhånden er dette en opvarmningsform, som er blevet udfaset.

Hvilken form, der passer bedst, afhænger også i høj grad af den enkelte boligs muligheder. Hvis du har en et-værelses lejlighed på Nørrebro, er dine muligheder for at anvende solvarme mere end almindeligt begrænsede. Har du til gengæld et hus med et stort tagareal, er du anderledes stillet. Mange husejere holder dog fast i den opvarmningstype, som i mange år har været den mest udbredte: Omvarmning med fyringsolie.

Fyringsolien – mest udbredt i Danmar

At fyringsolien har så stor udbredelse i Danmark skyldes mange ting. Blandt de primære årsager til dette er, at det er en både nem og effektiv metode.

Det gælder blot om at have en olietank, der passer til boligens behov og så en aftale med et olieselskab om at komme og  fylde fyringsolie på tanken. Derefter gælder det bare om at skrue op for varme op for varmen og det varme vand.

Valget af opvarmningstype er ikke kun afhængig af, hvilke fysiske muligheder der er til stede ved ens hus. Det er også et spørgsmål op livsstil. Hvor er det man har sine værdier og behov. For en stor gruppe danskere er kombinationen af nemhed, økonomi og effektivitet meget vigtigt. At bruge fyringsolie giver tid og overskud til at gøre andre ting end hvis man vælger at opvarme sit hus med brænde. Det kræver nogle helt andre strukturer og vaner: Der skal hugges brænde, det skal kløves, det skal bæres ind og kommes i ovnen. For nogle mennesker er dette en livform, som er mere attraktiv. Heldigvis er der plads til dem alle.

Hvad skal du vælge?

Som vi har kunnet dele med dig, er der mange faktorer, der skal tages højde for, når der skal vælges opvarmningstype. Det bedste råd vi kan give dig er, at lave en vurdering af, hvad du har brug for og hvad der er muligt. Måske har du i dag en opvarmningsform, som du ikke er helt tilfreds med og er i gang med at overveje, hvad den skal erstattes med.

Det er en beslutning, som du med fordel kan bruge en del energi på, for den har stor indvirkning på både din hverdag og din økonomi. I tilfælde af, at du ikke føler, at du er i stand til at træffe beslutningen selv, kan det også være en mulighed at få professionel assistance.

Share.

About Author

Leave A Reply